Nu am mai scris de ceva timp pe aici. Pot sa zic ca am intrat si eu in rândul lumii si… am trecut pe Android. Recunosc ca nu este domeniul meu, nu ma pricep la telefoane, nu m-au pasionat niciodată, insa de nevoie a trebuit sa ma obișnuiesc si cu tehnologia asta.
Articolul de astăzi se vrea un test pentru cei care doresc sa achiziționeze un PC pentru editare video. Pe internet sunt fel de fel de recomandări, multi spun ca I3 este bun, ca iti faci treaba si cu un I5 si nu numai.
Citind in stanga, citind in dreapta, am crezut oarecum lucrul acesta. Dupa ce am achizitionat pentru acasa un I7, am decis ca, pentru la munca, sa fac o configuratie tot bazată pe aceeași generație, dar cu un I5.
Fiind un calculator pe care facem captura si doar la sfarsit de saptamana se adauga grafica pe cateva emisiuni, am zis ca nu este necesar sa avem un sistem foarte performant. In plus, stiti foarte bine ca in Romania se dorește a fi cat mai ieftin. Iar pentru ca noi lucram cu SD, n-am crezut ca ne trebuie putere foarte mare.
Intr-o oarecare masura am avut dreptate, dar din alte puncte de vedere simti ca ai nevoie de mai mult. Zilnic se capteaza aproximativ 5 ore de AVI care trebuie convertit in MOV pentru ca celelalte calculatoare sunt pe MAC OS X. Probabil ca in viitor voi trece pe Hackintosh pentru ca a elimina aceste conversii, dar inca nu stiu cat de compatibil este sistemul. In plus, as scapa de foarte multe probleme cauzate de reteaua dintre MAC si Windows.
Configuratia calculorului pentru editare video a fost una aproximativ ca cea de mai jos. Din pacate, cei de la achizitii, in loc sa puna placa video ok m-am trezit cu ceva mai slab.
Asa ca va trebui sa astept pana in momentul in care va veni placa video noua, decenta ca performanta pentru ce avem noi nevoie.
Adaugă un comentariu