Unități de stocare avem multe, de mai multe tipuri, cu tehnologii oarecum diferite.
Avem hard disk-uri cu viteze suficient de mari, avem SSHD-uri, o combinație între SSD și HDD, practic un combo între cele două și mai avem și SSD-urile clasice.
Evident, fiecare dintre ele au fost abordate la un moment dat, pe site.
Sunt curios însă de stilul vostru de a percepe cloud-ul.
De exemplu: telefonul, dacă este pe android, poate fi folosit Google Drive sau orice alt serviciu oferit de producătorul telefonului.
Când vine vorba despre sistemul de operare Windows avem atât de multe opțiuni:
- OneDrive
- DIGI Storage
Iar dacă ne gândim la faptul că putem instala fără prea multe probleme sistemul de operare… nu știu de ce ne mai facem atât de multe griji de datele noastre. Oricum, acesta se instalează din ce în ce mai ușor, mai nou, pe Windows 10 poți face refresh destul de ușor.
Sigur, discuția rămâne în picioare în momentul în care ai foarte multe automatizări și modificări pentru sistemul de operare și aplicațiile folosite. Aici este posibil ca pentru a reface modificările să dureze mult mai mult timp decât ți-ai dori.
assiris a zis
De fapt ce este Cloud-ul asta? Ce garantie avem ca undeva… cineva… nu se infrupta din datele pe care le salvam acolo?
Yamasha a zis
Nu am zis niciodată despre parole de la card, ci de poze și bălării neimportante. Cine sa aibă motiv sa umble la datele tale?
assiris a zis
Unde se afla? Este pe vreun server de date? In Romania? In strainatate?
Sorin a zis
Da, folosesc Google Photos pentru (aproape) toată colecţia personală de fotografii, inclusiv sincronizarea fotografiilor făcute cu telefonul mobil, folosesc Google Drive, One Drive, ocazional Dropbox şi Tardis. Pe 3 calculatoare am sincronizare de fişiere cu Mega, folosind serviciul MEGAsync. În viitorul apropiat stocare de la RDS.
Costel a zis
Edward Snowden Says Use Cloud Services at Your Own Peril
Victor Balaj a zis
Da, la diferite documente si date in Google Drive, iar la poze in Google Photos. E convenabil, adica e gratis si pot avea certitudinea ca e Google.
Dragos G. a zis
Cautarea de informatii / date / fisiere, pe care o poti face pe NET, pe un sistem de calcul, pe o retea locala unde ai acces, se poate face si in “norisor”. Asa cum tu, ca utilizator (cu drepturi de administrare sau nu) ai acces pana la un anumit nivel la datele tale si/sau la datele altora, tot asa si in “norisor” exista persoane, care cel putin teoretic, pot accesa backup-ul tau (!). Gresesc cumva ?. Cred ca nu…
Acum, depinde de informatiile ce le stochezi in “norisor”: daca sunt banale fisiere multimedia, daca sunt documente, proiecte etc. Pot fi orice, pt. oricine si pt. toate “gusturile”…
Sfatul oricarui expert in securitate informatica (si nu numai) ar fi: cu cat informatiile sunt mai valoroase pt. tine (eventual pt. compania pe care o reprezinti), cu-atat ele ar trebui sa fie mai securizate. Pe scurt, aceste date pe care le urci in “norisor” sa fie criptate, cel putin ca masura de siguranta si de a preintampina orice situatie nedorita !.
In cazul unui furt, deosebirea dintre un obiect personal care ti-a fost furat, sa zicem telefonul mobil (ca tot e la moda furtul acestora, inca de la aparitia lor) si informatiile / datele tale stocate oriunde, este ca dupa furt: esti constient ca telefonul mobil nu mai este la tine si este la hotul pe care tu nu ai cum sa-l cunosti (!) insa, datele / informatiile stocate ce au fost furate, sunt si la tine dar si la hotul pe care, evident, nu-l cunosti !. Deaceea, se recomanda criptarea datelor / informatiilor stocate care sunt vitale pt. persoana care le detine pt. ca, cine le fura, va avea mare bataie de cap sa ajunga cu-adevarat sa le acceseze.
Bafta tuturor !