Calculatorul poate merge greu din multe motive. Oricât aș dori eu să vă ajut tot voi trebuie să faceți asta, să luați din aproape în aproape. Câteva lucruri generale referitoare la faptul că un calculator poate avea probleme și merge greu găsiți aici.
În completarea lor pot veni cu următoarele precizări. Un calculator cu cele mai bune componente de pe piață poate merge prost pentru că se folosesc programe neoptimizate, crack-uite sau care minează sau fac probleme.
Ce facem dacă merge prost calculatorul?
Windows 8.1 este destul de buguit în privința task managerului. O știm cu toții, sper și eu să scăpăm de el cât mai repede și să treceți toți pe Windows 10. Sau chiar Windows 11.
Există un bug ce afectează majoritatea calculatoarelor cu Windows 8, asta dacă aveți sistemul de operare instalat pe SSD. De foarte multe ori acest bug se manifestă pe laptopuri, mai ales dacă se face update la Windows 8.1. Pur și simplu task managerul o ia razna.
Lucrurile astea s-au rezolvat pe cea mai nouă versiune de Windows 10.
Am mai sesizat și faptul că anumite programe nu se închid întotdeauna, rămân în task manager ca procese pe o perioadă mai lungă de timp. Eu ca să scap de problema asta mai dau câte un restart din când în când.
Pentru a elimina suspiciunile privind probleme hardware puteți face următoarele:
Memoria RAM
Trebuie verificată cu Memtest86+ dacă memoria RAM este în regulă și nu sunt probleme. Nu este suficient ca memoria să fie afișată în My Computer, ci trebuie să lucreze și ok: să nu se restarteze fără motiv, să nu se încălzească Southbridge-ul de pe placa de bază.
Dacă faceți testul și primiți erori este cazul să-l duceți la garanție. De cele mai multe ori memoria RAM are garanție pe viață.
Sursa de alimentare
Dacă nu este una de calitate sigur vor fi restarturi în jocuri sau în programele de editare, exact în momentele în care solicitați placa video și automat aceasta are nevoie de amperaj mai mare.
Unitatea de stocare
Fie că vorbim de SSD sau de HDD acestea se pot strica sau pot să vină direct stricate. La HDD puteți auzi zgomote ciudate sau bootează din ce în ce mai greu sau copierea fișierelor se face din ce în ce mai greu.
Am pățit chiar să am probleme cu un hard disk ce n-avea nicio legătură cu sistemul de operare. Pur și simplu calculatorul a luat-o razna… De obicei, un hard disk poate funcționa ok atunci când trec ~3 luni de folosire. Dacă a trecut de acele 3 luni… va rezista ani buni.
Procesor
Pe el puteți să-l stresați cu tot felul de programe. Unul dintre cele mai interesante este Passmark. Este bine să faceți aceste teste imediat după ce ați luat PC-ul pentru a le înlocui direct dacă sunt probleme. La fel și placa video se poate testa cu acest program.
Probabil că mai sunt multe probleme pe care sigur le vom întâmpina și le vom discuta în comentarii.
În cazul în care aveți un calculator mai vechi trebuie să parcurgeți și articolul acesta.
Cristian a zis
Buna seara!
Acum aproape 2 luni mi-am configurat un nou PC.
Am cumparat componenta cu componenta, asa cum am crezut ca este mai bine pentru mine si pentru compatibilitatea lor.
Sistemul este asa:
– Placa de baza Gigabyte Z170X-Designare, Socket 1151, DDR4, ATX
– Procesor Intel® Core™ i5-6600K, 3.5GHz, Skylake, 6MB, Socket 1151, Box
– Memorie Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DIMM, DDR4, 3000MHz, CL15, 1.35V, XMP 2.0, Black (2 kituri – 16GB)
– Sursa modulara Corsair CX850M, 850W, 80 PLUS Bronze, ATX 2.4, PFC Activ
– Placa video GIGABYTE GeForce® GTX 750 Ti OC WindForce 2X, 4GB GDDR5, 128-bit
– Solid State Drive (SSD) Intel 540s Series, 240GB, 2.5”, SATA III
– HDD WD Black 1TB, 7200rpm, 64MB cache, SATA III
Am o mica problema insa, booteaza foarte greu.
Sta si se „gandeste” uneori si 20sec pana se aude bip-ul de pornire, dupa care functioneaza perfect.
Alteori se reseteaza singur si intra in BIOS.
Am facut upgrade de bios, la cel mai recent.
Am reinstalat sistemul de operare.
Folosesc cele mai noi drivere.
Am schimbat bateria de pe placa de baza.
Am facut toate setarile din BIOS, atat cat m-am priceput.
DEGEABA.
Fi amabil, te rog si ajuta-ma!
Multumesc!
Yamasha a zis
Salut. Este dificil de constatat de la distanță. Trebuie să iei fiecare componentă la mână și să le testezi. Poate fi placa de bază, poate fi SSD-ul sau chiar memoria RAM. Nu înțeleg nici faptul pentru care ai luat o sursă atât de mare.
Verifică dacă pinii pe placa de bază sunt ok, dacă s-a îndoit ceva la asamblarea componentelor. În BIOS ai făcut ceva setări? Te-ai jucat cu overclock?
Cristian a zis
SSD-ul exclus.
Am schimbat si la fel face.
In BIOS am facut setarile necesare sa recunoasca RAM-ul la 3000MHz.
La ce valori native au componentele, nu am nevoie de overclocking.
Sursa am luat-o asa mare tocmai pentru a acoperi in viitor eventuale modificari sau componente noi atasate.
Personal nu am posibilitatea sa testez fiecare componenta in parte.
As fi dispus sa fac si un drum mai lung la cineva care chiar se pricepe si care (contra cost, evident) sa ma ajute sa rezolv problema.
Ai vrea sa faci asta?
Yamasha a zis
Salut. Din păcate, eu nu mă ocup de depanare. Nu am sculele necesare și, momentan, nu mai am nici în teste nimic compatibil cu ceea ce ai tu, chiar dacă îmi place să fac asta.
Din ce am verificat cam totul este compatibil, trebuie văzut dacă nu cumva s-a rupt vreun pin pe placa de bază sau probleme la memorii.
Ai făcut teste cu memtest pentru memorii? Sunt în regulă? Le poți face cu MemTest, pui pe un stick și vezi dacă sunt baduri. Totul este să fie versiune mai nouă.
Malware a zis
Buna, am citit ceva asemanator mai sus dar nu ce vreau eu. Deci:
1. Am descarcat un program cu virusi. Imediat dupa descarcare virusii isi fac casa in PC?
2. Am descarcat un program cu virusi. Dar daca nu lam putut instala (unii zic ca doar daca lai instalat virusul ramane in PC).
Deci daca imediat dupa ce miam dat seama lam sters, mai e ceva?
Mentionez ca miam scanat PC-ul online si nu imi da semne de virusi. SAFE
Ca sa ma lamuresc intrebarea de mai sus ma pune pe ganduri.
Daca reinstalez windows-u sigur nu mai am virusi, dar daca este un virus de retea merge si cu resetarea dispozitivului WIFI cat si PC? Thanks
Yamasha a zis
Virușii sunt de mai multe tipuri. De obicei, ei rămân la locul lor până ajungi tu la ei. Să zicem că ai o arhivă cu niște documente și are viruși. Când accesezi arhiva aceea ei își vor face de cap, dacă nu o accesezi… poate rămâne acolo fără probleme.
Cel mai bine ar fi să nu descarci din surse neoficiale programe și să ai grijă ce bifezi când instalezi programe pentru a te feri de spyware.
Malware a zis
Te rog raspundemi si la pen-ultima fraza.
Prin reinstalare scap de ei?
Yamasha a zis
Nici vorbă. Ai nevoie de un antivirus ok. Ai o listă aici de programe gratuite, scanezi și vezi ce s-a infectat. E posibil ca unii, de genul ransomware să nu se poată devirusa, ci trebuie șters totul.
Malware a zis
Multumesc frumos, o zi buna.
florin rotaru a zis
salut ..si LA MULTI ANI! as vrea sa ma ajuti cu un raspuns.am un pc format din ;placa de baza ASUS M5A97 R2.0, AMD 970/SB950, AM3+ ;procesor fx 8300;2 plcute de ram a cite 4 giga fiecare dual chanel 1600 frecventa[corsair],placa video r9 270x asuss 2 top;2 hdd;1 ssd pentru win ,antivirus si utilitare….problema mea; de putin timp cin scanez cu kaspersky..am avut total securiti pina acum 2 zile si acum am dezinstalat total securiti si am instalat internet securiti tot kaspersky..la un momendat consuma aproape toata memoria ram adica 95%din 8 giga si deschid task manager[resource monitor] si kaspersky maninca memorie ram dar cind ajunge scanarea in proportie de 77%scanare ;am ssd 120 giga pt win .utilitare +1hdd cu jocuri si altele+1 hdd unde sunt instalate jocuri asta inseamna 1,5 tera total hdd…ce ar putea fi de haleste mem ram procesorul sta intre 12 si 30% maxim..multumesc anticipat..
luc a zis
Salut Yamasha. Nu e prima data cand iti cer sfaturile, am mai facut o in trecut si am urmat sfaturile tale si pot spune ca sunt multumit. Am un sistem mai vechisor si am cumparat o placa video mai buna .. cea veche era inegrata si nu imi mergea cs:go spre ex.. imi cerea direct x nu stiu de care . am luat o placa video nvidia gt440 1 gb ddr3 , am montat o , sau instalat driverele automat singure dar am o prob ca se inchide monitoru si face si galagie. nu stiu daca e de la sursa sau altceva . Iti scriu acum detaliile cu sistemul si astept un raspus cu o solutie te rog. IntelR CeleronR CPU E3200 @ 2.40 GHz 2.39 GHz. memorie ram 2 gb , Win7 32 bit . sursa 450 w. multumesc
acum nu se mai aprinde deloc ..unitatea merge dar monitorul nu. Si nici nu mai pot da shut down de la butonul de la unitate si nici restart. trebuie sa ii scot cablu de alimentare sa l pot inchide 🙂
Yamasha a zis
Probabil ca sunt mai multe pe acolo. Poate fi sursa pe duca, poate fi placa video, monitorul sau chiar conectorul care pleaca din placa video spre monitor.
Nu e o problema majora ca ii scoti cablul de alimentare, dar undeva este o buba si trebuie investigat mult mai in detaliu.
Dragos a zis
E de la placa de baza, vezi daca e pus bine procesorul sau daca s-au strambat pinii.
Radu a zis
Salut din nou ?
Te rog Yamasha, spune-mi ce naiba are total pshical memory reserved by indivudual precesses, din task manager, ca dupa o ora dupa ce am deschid pc-ul imi „sta” la 97% si se „incinge” atat de tare ca mi se blocheaza de nu mai pot face nimic, si trebuie sa ii dau restart din buton. Toate astea se intampla dupa „minunatul” update de windows de acum cateva zile. Am incercat de toate, unistal intel store rapid store…avastul, stau cu windows defender care imi comsuma o gramada, in start up e aproape totul disable mai putin nvidia, reteau si sunetul, in services am mai oprit din procese adica xbox alea pt imprimanta pt scanarea etc…aa windows-ul l-am instalat acum o luna din nou:). Pe contul prietenei, de pe acelasi pc, memoria sta undeva la 39% cu vreo 3 chrom-uri deschise, cu slack, cu skipe, toate deschise…WTF…sincer nu mai inteleg nimic.
Am scanat ieri de 2 ori pc-ul, si bineinteles ca nu a gasit nimic.
Daca mai ai tu vreo solutie, ti-as fi recunoscator.
Multumesc,
Radu.
PS:configuratia pc-ul e cateva commenturi mai sus, cea legata de temperatura, care acum e si mai mica:)
Yamasha a zis
Temperaturile de mai sus sunt ok. Sunt mai multe situații posibile: în primul rând: folosește autoclean din Windows 10 și curăță orice urmă de update de pe C.
Poți identifica ce se încălzește foarte tare? Poate fi northbride-ul plăcii de bază…
Radu a zis
Hai ca încerc și te anunț. Legat de temperaturi, sunt mult mai ok acum fata de data trecută, adică au scăzut, ceea ce e un lucru bun? M-am exprimat eu greșit când am spus ca se încinge, ma refeream la faptul ca se blochează de nu mai pot sa ii fac nimic decât un restart.
Yamasha a zis
SSD-ul și HDD-ul le-ai testat de bad-uri?
Radu a zis
Nu, ai puteai te rog sa îmi spui cum sa fac asta?
Yamasha a zis
HD Tune. CrystalDiskInfo/ SSD Life pentru SSD.
Radu a zis
Salut din nou.
Mi-am instalat cele doua programe pt harduri si se pare ca totul e in regula. Pt ssd imi zice ca drive healt it excelent si pt hard la fel, good healt.
Am facut si un disk clean pt c. Acum sa vad cum se comporta. Te anunt daca e ceva:)
Multumesc inca o data.
Andrei a zis
Salutate, ma confrunt cu o problema mai veche, este cand da crash calculatorul din senin, este cand il opresc seara si dimineata nu mai vrea, doar imaginea neagra,gpu merge se invart ventilatoarele procesorul iarasi e bun e testat, rami iarasi am pus alti, sursa nu cred ca ar fi o problema, dar cand nu afiseaza nimica nu porneste hardul, este cand face 1 data la 4 luni, este cand de 3 ori pe zi, mentionez ca merge bine in jocuri fara probleme, singurul lucru care lam observat este ca hardiskul lucra greu, buteaza windowsul in 3-4 minute, chiar daca e nou windowsul instalat tot dureaza mult, instalez vreo 2 jocuri si gata merge foarte greu, placa video nu e problema ca si cu placa integrata am avut problema asta deci sursa si placa video nu au probleme.
Yamasha a zis
Nu am întâmpinat până acum astfel de probleme. Probabil e o incompatibilitate pe undeva…
Mario a zis
Salut Yamasha. Abia acum am gasit articolul tau. As vrea sa îmi spui ce mi-ai recomanda pentru un sistem PC nou, daca sa il iau pe piese sau deja construit. As vrea ceva bun, care sa meargă si ca business, si ca pc de gaming si ce sistem de operare mi-ai recomanda.
P.S.: Sa fie mai mult de 8GB RAM
Yamasha a zis
Salut. Ai un buget anume? Sistem de operare… doar Windows 10 sau.. ceva distribuții linux. 🙂
Nick a zis
Salut.Am o problema cu un laptop nou..Pur si simplu, merge foarte prost.Nu am instalat nimic pe el, doar steam si avast.Cand il pornesc, in orice as intra, stacheaza vreo 30-40 secunde.De asemenea, se coolerul se aude destul de urat, iar laptopul se incinge foarte repede, orice as face, indiferent daca ma joc sau stau doar pe browser.
Laptop Asus GL553VD-FY009
Procesor I7-7700 Kaby Lake
Placa video nVidia GTX 1050 gddr5
8gb ram ddr4
hard 1tb
Si altceva…am testat ecranul cu un program, iar pe fundal negru, sus, se vad niste pete galbui care se accentueaza daca apas usor acolo..Ceva sfaturi?
Yamasha a zis
E laptop, e normal să se încingă, mai ales în jocuri. Avast nu cumva scanează aiurea?
Legat de display… dacă sunt pete probabil a fost bruscat la transport sau ecranul n-a ieșit ok din fabrică. Pentru faza asta aș da retur 🙂
Nick a zis
Mda…Problema e ca au trecut deja 3 saptamani, iar termenul de retur e de 10 zile.Atata m-o dus capul incat nu l-am verificat si eu la inceput..In 3 saptamani l-am folosit cam 4-5 ore…Cel mai probabil ma vor trimite cu el in service.
Moldovan Anca-Elena a zis
Buna seara ma numesc Anca si am un calculator defect.Acum locuiesc in Italia. Am fost plecati in Romania o luna si am cumparat 2 placute ram Kingston FURY HYPERX de 4GB una albastra si una rosie.Cand ne-am intors acasa am montat placutele am pornit calculatorul si nu a mai mers,am fost la un PC LAB si o spus ca e dusa placa de baza.
Componente Originale:
Model Placa de baza: MSI H61M-P31 /W8.
Model Procesor: INTEL Core i3 IvyBridge 2C i3-3250 3.50GHz 3MB.
Model Ram: ZEPPELIN 4GB 1333MHz DDR3.
Model Hard Disk: WD 1Tb SATA3 7200rpm 64MB.
Model Placa Video: MSI ATI Radeon HD6570 2048MB DDR3 128bit VGA DVI HDMI FAN.
Mi s-a spus ca modelul de placa de baza nu mai este pe piata.
Intrebarea mea este daca o pot inlocui cu alta placa de baza care sa fie compatibila cu componentele enumerate.
Mentionez ca sloturile de Ram sunt NEGRE-trebuia sa cumpar memorii de culoare NEAGRA?
Va multumesc, astept raspuns.
Marian a zis
„Culoarea” memoriilor RAM nu contează ci doar să respecte cerințele plăcii de bază, DDR3 1066/1333/1600* DRAM (1600 este valabil doar cu Intel® Ivy Bridge processors – ceea ce tu ai) și de preferat să lucreze pe aceeași frecvență. Nu precizezi modelul deci mai multe nu-ți pot spune.
In ceea ce privește placa de bază nu știu dacă prețul e convenabil dar dacă cauți mai poți găsi noi sau dacă nu te deranjează second hand: http://www.ebay.com/itm/NEW-MSI-H61M-P31-W8-Motherboard-CPU-i3-i5-i7-LGA1155-Intel-DDR3-SATA-LAN-VGA-DVI-/252688337157?_trksid=p2349526.m2548.l4275
Moldovan Anca-Elena a zis
Mersi mult pentru raspuns. Memoriile Kingston sunt DDR3/4GB/1333 CL9 240-Pin UDIMM
Pheno a zis
Hello,
Am urmatoarea problema,
dupa formatarea SSD 120GB (nu mai folosesc niciun alt SSD sau HDD) cu o singura partitie C: (adica tot SSD-ul este pentru sistem de operare si cateva utilitare) si reinstalarea aceleiasi versiuni Windows 10 Pro 64 bit, durata start/restart/stop s-a lungit la peste 25-35 sec. Am testat si cu un alt SSD 240GB Intel si problema este aceeasi.
Am instalat pe curat si un alt Windows 10 Pro 64 bits imprumutat de la un prieten si problema nu a disparut.
Dupa prima instalare (facuta in urma cu un an) timpul de start/restart/stop nu depasea 5-8 sec.
Mentionez ca atat la prima cat si la a doua instalare am folosit acelasi OS Windows 10 Pro 64 bits licentiat, de pe acelasi DVD bootabil si de pe acelasi stik bootabil. Am incercat ambele variante de instalare una de pe DVD original si una de pe stik bootabil cu softul downloadat de pe site-ul official al Microsoft.
Dupa instalarea de ieri, timpul de start/restart/stop s-a marit la 25-35 sec.
Care poate fi cauza cresterii duratei de start/restart/stop de la simplu la de 4 ori?
Am instalat toate driverele, update-urile si upgrade-urile dupa cele mai noi versiuni. Am oprit tot ce nu este necesar din Task Manager – Servicii, etc.
Nu este cazul sa va ganditi la HDD (fiindca nu am), la actualizare OS (fiindca este ultima versiune), la actualizari drivere (fiindca sunt toate la zi), inclusiv la placa video, AVAST dezinstalat, Windows Deffender oprit, iar configuratia PC-ului este aceeasi atat cu fostul OS Windows 10 Pro 64 bits cat si cu ultima actualizare a aceluiasi OS Windows 10 Pro 64 bits. Toate driverele sunt pentru windows 10 64 bits.
Utilizez urmatoarea configuratie:
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (cu licenta)
Cumulative Update for Windows 10 Version 1703 for x64-based Systems/09.09.2017
CPU: Intel Core i5 4690K @ 3.50GHz (Haswell 22nm Technology), 35 °C
RAM: Kingston Hyper Furry 16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (10-10-10-30)
MB: Gigabyte Z97X-Game Plus Gigabyte Technology 28 °C
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming 6GB (Gigabyte), ForceWare,version:385.41, SLI Disabled 37 °C
Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)
Storage: SSD KINGSTON Hyper Furry 120GB SHFS37A120G 28 °C
Optical Drives: HL-DT-ST DVD/RW GH24NSD1
Audio: NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Power Supply:Segotep GP700G 600Watt/Gold
Carcasa: Segotep Chariot TF cu 3 vent. 120mm fata/spate/sus
Monitor: acer V243HL (1920×1080@60Hz)
Keyboard: Slim Gembird (silicon) USB 2.0
Mouse: Natec Genesys GX44 USB 2.0
Headphones: nJoy Hyster USB 2.0
WebCam: LogiLinkUA0072A USB 2.0
Va multumesc anticipat si astept raspuns.
Cu respect,
Pheno
Yamasha a zis
HyperX Fury au fost niște modele foarte, foarte proaste. Încearcă să îi faci ceva teste sintetice și vezi dacă e acolo problema. În rest, n-are de ce să fie mai rău.
Pheno a zis
Multumesc pentru raspunsul rapid dar am mentionat ca am testat doua tipuri de SSD. Un Kingston Hyper Furry 120 GB si un Intel 240 GB iar rezultatele au fost aceleasi.
O alta sugestie?
Ce fel de teste sintetice pot sa folosesc?
adrian a zis
Salut. Nu am mai trecut de mult pe aici dar acum revin cu o problemă.
La PC am conectat, din placa video dedicată, TV prin HDMI și monitorul prin cablul clasic.
Totul a funcționat perfect pînă acum cîteva zile cînd am observat că la pornirea PC-ului, monitorul nu se mai aprinde (nici ledul lui nu se mai aprinde, ca și cum ar fi oprit din buton). Nici pe TV nu aveam semnal.
Am încercat variantele
1. Am scos de tot monitorul din placa video, am lăsat doar HDMI. Rezultatul a fost că TV primește semnal ca și monitor
2. Am scos tot din placa video dedicată și am conectat monitorul la placa video a plăcii de bază. Monitorul nu primea semnal.
3. Am conectat din nou monitorul la placa video dedicată. Am pornit PC-ul. Surpriză! Am semnal pe monitor. Imediat am conectat și TV cu HDMI. Am semnal!
Deci are toane! Bănuiala mea este că există o problemă la cablul de conectare PC – monitor. Voi înlocui cablul să văd ce iese.
Ceva idei?
Sorin a zis
Cateodata pc-ul mi se blocheaza in jocuri, si se aude un bazait. Nu pot sa-i fac nimic altceva decat sa-i dau restart. Doar in jocuri de blocheaza, cand stau pe net, ma uit la filme/meciuri nu am nici o problema. Am verificat temperaturile, toate sunt ok. Stiti de la ce ar putea fi? Poate sa fie de la HDD? PC-ul meu momentan e alcatuit din i7 4790, 16 gb RAM DDR3 1600 si un GTX 1070. Am crezut ca e de la placa video, i-am facut un test in FurMark aproape 10 min si temp maxima a fost de 65 de grade intr-o carcasa aerisita slab. cu doar 2 ventilatoare.
Marius a zis
Salut, se intampla sa am o mica problema. De curand am facut un upgrade de procesor pe placa de baza MSI B250m Pro VDH.
Vechiul procesor este un i3 7100 de 3.9Ghz iar procesorul de upgrade e un i5 7500.
Problema e ca am montat procesorul cel “nou” pe placa de baza, am montat tot ce trebuie, unitatea pc porneste ok dar nu imi afiseaza nimic pe monitor, in plus led-ul de pe placa de baza EZ-DEBUG lumineaza intermitent. Procesorul este compatibil cu placa de baza din cate am vazut, placa de baza are ultimele update-uri de BIOS. Am facut un reset de BIOS, reset CMOS, scos memoriile RAM-curatate si apoi bagate inapoi in sloturile 1 si 3 si nici pana in prezent nu merge. Procesorul a functionat fara probleme inainte. Nu stiu ce sa ii mai fac. Orice ajutor e binevenit. Multumesc anticipat.
Cosmin . a zis
Salut! Am un pc :
i5 4590 3.30GHZ up to 3.70GHZ
Zotac GTX 960 2 GB
16 GB RAM
SSD 120GB.
————————–
Joc FiveM pe el si pe alte servere merge super OK, pe serverul pe care joc acum nu am mai mult de 30-40 fps uri. Pe restul serverelor am 80-90. Si cand intru pe FiveM mi se ridica procesorul la 100%. Mie cand mi a adus fan courier ul PC ul, probabil ca l au busit sau l au trantit prea tare si a cazut COOLERUL + Acea parte care vine pe procesor. E posibil sa se fi uscat pasta termoconductoare cat a fost cazut coolerul cu totul de pe procesor?
Folosesc Windows 10 Home 64 bit.
Yamasha a zis
M-aș mira. Eu zic că este de la conexiunea de internet.