ConfigPC.ro
  • Sisteme
  • Laptop
  • Placi Video
  • Periferice
  • Placi de Baza
  • Stocare

Cum aleg componente de calculator compatibile

Actualizare: 7 aprilie 2025 818 comentarii

Calculatorul de birou, recunoscut ca „desktop”, nu mai este de mult o noutate. Pentru unii chiar nu mai este o alegere potrivita. Aceștia aleg sa își achiziționeze tablete, All in One-uri, laptopuri ca sa nu mai ocupe mult spațiu în casă. Să scape de cabluri.

Chiar dacă piața desktop este în scădere, eu cred ca încă mai au șanse calculatoarele pentru au câteva facilitați ca următoarele:

  • componentele sunt cele mai ieftine raport/ performanta
  • cele mai puternice componente se găsesc pentru PC, iar mai apoi se dezvolta si pentru celelalte dispozitive.
  • gaming-ul este net superior unui dispozitiv pe touch sau pe laptop
  • calculatoarele desktop sunt realizate pentru performanta, pe când cele laptop sunt pentru consum mic de energie
  • pe desktop ai mult mai mult spațiu de lucru fata de un alt device. Exista posibilitatea sa conectam un laptop la calculator, dar performantele nu sunt aceleași

Nu vreau sa transform acest articol in PC vs laptop sau alt device, dar vreau sa înțelegeți ca acesta încă este util in multe situații.

Cum aleg un sistem desktop?

Sunt foarte multe posibilități pentru configurarea unui sistem desktop. De obicei, acestea se configurează după nevoile fiecăruia, dar si bugetul pe care il aloca. Cele mai multe sunt platformele pentru gaming, ceea ce mi se pare normal si ma bucur ca lumea alege PC-ul pentru jocuri, nu laptopul. Experiența de joc este mult mai interesanta pe PC din punctul meu de vedere.

Așadar, dacă vreți sa va achiziționați un sistem pentru jocuri si nu numai, trebuie sa alegeți următoarele componente:

  • CUPRINS
  • Placa de baza
  • Procesor
  • Memoria RAM
  • Placa video
  • Stocare
  • Sursa
  • Carcasa
  • Parcurgem forumul?

De cele mai multe ori persoanele fac upgrade, așa ca e posibil ca unele componente sa existe, iar bugetul sa se redistribuie in alte parti/ spre alte componente. Îmi plac persoanele acestea, nu si cele care cumpără un sistem gata făcut, din supermarket, cu produse de calitate îndoielnică.

Iată și alte articole pe același subiect

  1. Vrei să îți iei un PC pe componente. Iată aici câteva configurații, pe diferite bugete.
  2. Citește mai multe despre plăcile video
  3. Temperaturi pentru plăcile video de top

Componente pentru calculator?

Ca este un calculator de jocuri, ca este unul office contează mai puțin, dar cel care face configurația trebuie sa știe pentru ce alege sistemul, la ce îl va utiliza, dacă dorește sa facă overclock sau nu, dacă se va juca, poate chiar și jocurile pe care le va folosi sau programele pentru editat foto/ video.

Placa de baza

Este componenta principala a calculatorului. Ea trebuie sa recunoască toate componentele din calculator. Aceasta se alege in funcție de platforma pe care o alegem: Intel sau AMD. Pe Intel avem socket-uri lansate o data la 2,3 ani. AMD pulsează, în ultima vreme, cu lansări noi și cam împing un pic în spatele celor de la Intel. Când încep să crească bine, bine cotele de piață stai și te gândești ce variantă să alegi.

Atenție, însă, la chipset-ul ales, nu doar la dotările de pe placa de bază.

Procesor

Este inima calculatorului. Acesta este cea mai simpla definiție. Acestea sunt de 2 tipuri: AMD și Intel. In majoritatea situațiilor le vom găsi cu o placa video integrata. Mai multe despre placi video integrate aici. Exista procesoare cu 2 core sau mai multe core-uri/ nuclee.

Unele sunt destinate celor care fac procesare, altele sunt pentru cei care fac gaming. Diferențierea s-a făcut un pic la Intel, pentru procesări, mașini virtuale, editări video, putem alege un I9, pe când, dacă alegem un sistem pentru jocuri este suficient un I5 sau chiar I7 pentru ca nu vom folosi acele opțiuni ale I9-ului.

Între timp, AMD a făcut marketing pe multitasking și încep să ia din pâinea celor de la Intel. Așadar, aruncați un ochi la ambele tabere.

Memoria RAM

Multe persoane confunda RAM-ul plăcii video cu acela al calculatorului. Total greșit! In funcție de ce alegem sa facem cu calculatorul 32 GB pot fi suficienți. Pe sistemele mai vechi vom găsi plăcuțe de RAM pe DDR4, iar cele noi sunt DDR5.

Memoria RAM se alege după frecventa, latente, producător, daca are sau nu radiatoare, etc. O plăcuță de RAM poate ajunge si la peste 6000 MHz(mai nou, cu DDR5, valorile au crescut foarte mult).

Din punctul meu de vedere si cele pe 6000 MHz sunt suficiente pentru un utilizator normal. Daca se dorește overclock, discuția se niseaza un pic. Oricum, nu recomand sa se investească foarte mult in RAM. In utilizarea de zi cu zi, nu prea sunt diferențe. Tot aici vreau sa ii liniștesc pe cei care se sperie când vad VRAM DDR7 la placa video si plăcuțe RAM DDR5. Acestea sunt compatibile 100%.

Altfel, nu este un mit prin care este bine să aveți frecvență mai mare dacă alegeți un procesor AMD.

Despre memoria RAM am reușit să fac un articol mai complex aici.

Placa video

Am realizat un articol mai detaliat despre placi video. Se poate citi aici. Aceasta este in funcție de nevoi. Daca vrem un sistem desktop pentru filme putem sa renunțăm la cea dedicata si sa o folosim doar pe cea a procesorului. Daca vrem mai mult, trebuie sa ne îndreptăm spre una dedicata. Conectarea se face prin PCI Express. Ca placa de baza are X16, 2.0 sau 3.0 nu contează. Acestea sunt compatibile si nu sunt probleme de scăderea performantei. In cazul unui upgrade, trebuie sa avem in vedere ca procesorul si sursa sa fie de calitate, pentru ca placa video este cel mai mare consumator al unui sistem.

Stocare

In momentul de fata avem harduri cu platane si SSD-uri.

Harduri disk cu platane

Treaba este mai simpla la harduri. Avem câteva firme producătoare. Cele mai importante sunt Seagate si Western Digital. Aveti aici câteva diferente referitoare la hardurile Western Digital. Conectarea se face prin SATA. In trecut se făcea si pe IDE, dar nu prea am mai văzut harduri de acel tip. Daca avem SATA, SATA 2, SATA 3, putem sta liniștiți ca sunt compatibile. Performanta scade însă, daca noi avem hard pe SATA 3, iar placa noastră de baza nu știe decât SATA2.

SSD(Solid State Drive)

Este o tehnologie noua pe piață. Nu mai folosește un disc magnetic, ci o memorie flash, aproximativ ca cele de pe stick-urile de memorie.

Mai multe detalii tehnice aici.

Cu un astfel de SSD se poate „revigora” calculatorul. Aplicațiile, calculatorul, viteza de procesare sunt mult mai repede realizate cu acesta. Când vorbim despre hard cu platane, vorbim despre cea mai lenta componenta din calculator, însă cu un SSD, treaba sta altfel. Un dezavantaj al acestora este ca datele se recuperează mult mai greu, iar prețul este unul ridicat. Oricum, acesta se va folosi pentru programele uzuale si pentru sistemul de operare.

Se discută despre faptul că prețurile între HDD-uri și SSD-uri se vor egala. Suntem pe aproape, dar mai avem de muncă un pic. 🙂

Sursa

Am lasat-o la final, desi aceasta este una dintre cele mai importante componente ale unui calculator. Fără o alimentare corecta, sistemul nu funcționează bine. Tocmai de aceea va recomand sa aveți grija atunci când alegeți o sursa.

Daca veți căuta pe internet, veți observa ca sunt extrem de mulți producători de surse fără certificări. Trebuie evitate acele surse si aleasa una de calitate. Aici aveți câteva sfaturi pentru alegerea sursei. Trebuie precizat ca sursele sunt de 2 feluri: modulare si nemodulare. Diferențele dintre o sursa modulara si una nemodulara sunt mici, țin mai mult de air management si de estetica. Nu este cu nimic mai buna una fata de cealaltă, doar ca la cea modulara cablurile se detașează.

Dacă aveți o sursă ieftină și calculatorul se restartează poate ar fi cazul să faceți o investiție. Sau măcar să o considerați suspectă. Aceasta, dacă nu are suficiente protecții, iar curentul nu este tocmai cel mai stabil… poate face probleme. Sigur, poate chiar un stabilizator de tensiune să fie soluția.

Carcasa

Nu sunt prea multe de spus la carcase, contează mult preferințele utilizatorului. Nu se pune prea mare preț pentru aceasta componenta, însă eu cred ca are si ea importanta ei. Pe lângă design, gusturi care diferă de la om la om, trebuie sa alegem o carcasa mare, in care sa încapă placa video si sa fie ventilata foarte bine, iar aerul cald din carcasa sa fie scos pe un traseu bine stabilit. Dacă are și filtre de praf, cu atât mai bine.

filtre pline de praf ale carcasei de calculator
filtre pline de praf ale carcasei de calculator

În ultima vreme, s-a făcut mult marketing pe felul în care arată carcasa, felul în care sunt asamblate componentele. Este un lucru bun, dar pare a fi venit pe o saturare a pieței. Nu mai au de ce să scoată lucruri noi, nu le-a ieșit combinația cu 3D, nici cu VR. Tehnologia pare că nu este matură.

Răcirea calculatorului

Avem 2 categorii mari și importante de răcire:

  • răcire pe aer
  • răcire pe apă

Rezultate premium s-au făcut cu cea pe apă. Totuși, pe categoria de buget, ieșim mai bine cu cea pe aer.

Nu voi scrie nimic despre periferice, unități optice pentru ca si aici gusturile diferă de la persoana la persoana, iar lucrurile nu contează atât de mult. Ori de cate ori realizați o configurație este bine sa aveți si o a doua părere. E posibil ca oricând cineva sa va dea o idee mai buna. Aveți grija ca sistemul pe care urmează sa il achiziționați sa fie echilibrat.

Ca regulă de bază: o placa video de 4000 lei nu va funcționa cum trebuie cu un procesor de 1000 lei. Sper ca v-au ajutat sfaturile mele, am încercat sa nu fiu foarte tehnic, ca sa înțelegeți cât de cât ce aveți de făcut/ ales.

TwitterFacebookWhatsApp

Din categoria: Sisteme Etichete: calculator pe componente, componente de calculator compatibile, componente pc

Comentarii

  1. Alin a zis

    28 februarie 2014 la ora 00:38

    Salut eu am gasit o placa video foarte buna dar am nevoie de procesor sau placa de baza. BUGET : 300RON ma gandeam la o placa de baza pentru inceput.

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      28 februarie 2014 la ora 08:40

      Dacă îmi dai mai multe detalii… Îți recomand. Vrei sa faci configurația nouă? Vrei să faci upgrade? Sau ce vrei sa faci? Dacă da, care sunt componentele tale actuale?

      Răspunde
      • daniel a zis

        3 septembrie 2015 la ora 14:16

        Dar nu inteleg placa video va fi compatibila cu placa de baza sau macar spuneti-mi va rog daca piesele sunt compatibile am incecat sa imi aleg piesele pe vorbele dv. nu prea stiu daca sunt compatibile.Ps vreau doar sa fiu sigur doar atata:P. procesor intel celeronG1820 2700MHz Haswell 2 mb Socket1150 box, Placa de baza Asus H81M-K, socket 1150,Placa video Gigabyte NVIDIA GeForce GT 610, 2048MB, DDR3, 64bit, VGA, DVI, HDMI, FAN,Memorie Kingston 2GB DIMM, DDR3, 1600MHz, CL11, 1.5V, Bulk.Toate piesele sunt pt un upgrade

        Răspunde
  2. Dani a zis

    26 martie 2014 la ora 23:12

    salut , vreau sa imi schimb placa video , dar nu stiu care ar fi mai buna pentru componentele care le are pc-ul :
    Sursa : ATX2.03 400W
    Placa de baza :atx v2.x support
    Procesor: amd athlon 64 3200+
    992 MB RAM

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      26 martie 2014 la ora 23:25

      Zi-mi exact ce model are placa de baza. La prima vedere se pare că ai placa video pe AGP iar acestea nu era mai fabrica de ceva ani.

      Răspunde
  3. Ilie a zis

    8 aprilie 2014 la ora 19:05

    Salut,
    Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un eventual upgrade al unui PC.
    Configuratia este:
    – procesor: Intel dual core 3.0 GHz
    – placa baza: Gigabyte II
    – RAM 2: GB
    – sursa: 250W

    Ideea ar fi sa pot sa vizionez filmari HD si sa pot utiliza un program de analiza video.

    Multumesc.

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      8 aprilie 2014 la ora 19:54

      Detaliile sunt prea putine, luati CPU-Z si puneti un print cu specificatiile calculatorului, in special placa de baza, dar si modelul sursei.
      La prima vedere, nu cred ca puteti sa ii mai faceti upgrade…

      Răspunde
      • Ilie a zis

        9 aprilie 2014 la ora 19:48

        Buna seara.
        Revin cu datelii despre componentele sistemului meu.
        placa de baza: FS B1066 – Gigabyte GA-945 GZM – S2
        Sursa: 250 W, model FSP 250 – 60 PNA – E

        Multumesc.

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          9 aprilie 2014 la ora 23:08

          E bine ca are port PCI Express. Sistemul este vechi, nu garantez ca se poate folosi pentru vizionat hd-uri. Cel mult fisiere HD Ready… analiza video in ce fel? pentru camere de supravegheat sau ceva asemanator?

          Răspunde
          • Ilie a zis

            10 aprilie 2014 la ora 11:34

            Buna ziua,
            Utilizez un program de analiza cinematica a miscarii care presupune analiza pe imagine video, iar cu cat calitatea imaginii este mai buna (filmare HD) la rulare pe calculator, cu atat analiza este mai precisa si calitativa vizual.
            Credeti ca ar suporta placa video dedicata?
            Multumesc.

  4. Yamasha a zis

    10 aprilie 2014 la ora 13:02

    Nu de placa video imi fac griji, ci de procesor si sursa, placa video suporta foarte multe modele. Duce chiar si R7 250, care ruleaza foarte bine fisiere full hd.
    Cu cat rezolutia monitorului este mai mica, cu atat placa video poate fi mai slaba… 🙂

    Răspunde
  5. Mihai Ilie a zis

    10 mai 2014 la ora 19:40

    Buna seara,
    Ce placa de baza si ce HDD credeti ca ar fi compatibile cu Procesorul AMD FX-6300 3.5GHz box si placa video dedicata Asus AMDRadeon R7250, 1GB, GDDR5, 128 biti, (Sursa 500 W, noua)?
    Buget: placa baza – 200-300 lei; HDD – 250 lei

    Multumesc.

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      11 mai 2014 la ora 19:09

      Placa de baza puteti alege cam orice pe socket AM3+. In functie de cate USB-uri vreti, daca doriti RAID sau nu.

      La hard treaba este simpla. Sunt 2 firme mari, eu prefer Western Digital, iar aici aveti cateva dintre modelele lor. Toate sunt compatibile.

      Răspunde
      • Mihai Ilie a zis

        12 mai 2014 la ora 21:36

        Multumesc.
        Sanatate

        Răspunde
      • Mihai+Ilie a zis

        2 iunie 2014 la ora 20:24

        Buna seara,
        Credeti ca este ok sursa RPC 500LBL – PWPS-050000L-BE01A (500 wati), pentru urmatoarea configuratie?
        – placa de baza MSI 760 GA -P43 (FX) – AM3+
        – HDD WD 1TB sata 3
        – Procesor AMD FX-6300 3.5GHz box
        – placa video dedicata Asus AMDRadeon R7250, 1GB, GDDR5, 128 biti
        – ram 4GB DDR3
        – DVD WR Asus, sata

        Cu stima,

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          2 iunie 2014 la ora 22:20

          Nu este o sursa wow, totusi de ce nu incercati ceva care sigur functioneaza decent si nu va lasa dupa o luna de folosire?
          De unde doriti sa faceti achizitia? Nu mai au si alte modele in stoc?

          Răspunde
          • Mihai Ilie a zis

            4 iunie 2014 la ora 16:56

            Buna ziua,
            Multumesc pentru raspuns.
            Achizitia va fi de la un magazin „fizic” de componente PC, dar din pacate sunt limitat de buget – maxim 100 lei.
            Am intrebat la magazin de o sursa care sa suporte sistemul din mesajul anterior si acest mi-a fost recomandat.
            Daca nu deranjez foarte tare, care credeti ca ar putea fi pericolul asupra sistemului folosind sursa indicata anterior? Inteleg ca sursa ar putea ceda (s-ar arde) dupa o perioada de utilizare.
            Multumesc.
            Cu stima.

          • Yamasha a zis

            4 iunie 2014 la ora 18:17

            Sansele sunt mai mari ca ea sa se arda, sa nimeriti un model zgomotos, sau chiar daca este silentioasa in cel mai scurt timp ea sa inceapa sa faca probleme. Daca este un sistem low buget nu cred ca va bubui, acestea nu au consumatori foarte mari. Iar, daca veti dori sa faceti upgrade, sa zicem la o placa video mai buna, va trebui sa o schimbati pentru ca va cere mai multi consumatori ba pe rail, ba puterea totala si asa mai departe.
            Tocmai de aceea incerc eu sa indrum lumea sa achizitioneze o sursa de brand, pentru ca in timp isi va scoate banii. Iar ea este printre singurele care pot duce un sistem ani buni de zile. Eu am facut upgrade de 2 ori la platforma din 2007 pana acum si niciodata n-am schimbat sursa. Dar am investit la momentul potrivit si inca se lupta cot la cot cu cele de pe piata din momentul acesta.

    • mihhai a zis

      18 ianuarie 2017 la ora 18:24

      buna as vrea sa imi iau un procesor dar nu stiu care e compatibil cu placa de baza, ma puteti ajuta? palca mea de baza este nvidia geforce 6150 , southbridge: nvidia nforce 410/430 MCP, MODEL: 0YP806 , VERSION PCI EXPRESS , LINK WIDTH x16 max suport x16 versiune BIOS 2.1.6

      Răspunde
      • Yamasha a zis

        19 ianuarie 2017 la ora 09:10

        Nu prea îmi dau seama de placa de bază pe care o ai. Cumva calculatorul este Dell Optiplex 740?

        Răspunde
  6. Mihai Ilie a zis

    5 iunie 2014 la ora 08:58

    Multumesc.
    Sistemul este urmatorul:
    – placa de baza MSI 760 GA -P43 (FX) – AM3+
    – HDD WD 1TB sata 3
    – Procesor AMD FX-6300 3.5GHz box
    – placa video dedicata Asus AMDRadeon R7250, 1GB, GDDR5, 128 biti
    – ram 4GB DDR3
    – DVD WR Asus, sata
    Puteti sa imi recomandati un model de sursa cu un raport optim calitate pret?

    Multumesc.
    Cu stima

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      5 iunie 2014 la ora 09:40

      Căutați variante de la superflow, de la sirtec, corsair, poate chiar thermaltake…

      Răspunde
      • Mihai+Ilie a zis

        5 iunie 2014 la ora 11:27

        multumesc,
        cu stima

        Răspunde
  7. Cristian a zis

    11 august 2014 la ora 09:10

    Salut , pc meu e foarte vechi nu e bun pt gaming , mam gandit sa i fac un update dar am buget lkimitat la 1100 RON ,poate la 1300 cine stie , vreau sa stiu daca aceste componente sunt compatibile
    1)Placa de baza Asrock socket 1150,H81,2xDDr3,2xSata3,2xSata2,matx
    2)Procesor Intel dual core Haswell,3 ghz,3m,socket 1150,Box
    3)Memorie destkop crucial 2gb DDr3,1600 mhz,Cl11
    4)Placa video gygabyte nvidia Geforce Gt630 ,2048 mb, DDr3,128 bit
    As vrea sa stiu daca sunt compatibile , eu nush ce au fiecare nu ma pricep la dinastea.
    Memorie desktop CRUCIAL CT25664BA160BJ, 2GB DDR3, 1600MHz, CL11
    Procesor Intel Pentium Dual-Core G3220 3.0GHz box
    Placa video Gigabyte NVIDIA GeForce GT 630, 2048MB, DDR3, 128bit, HDMI, DVI, VGA
    Placa de baza ASROCK H81M-VG4 R2.0, socket 1150, H81, 2xDDR3, 2xSATA3, 2xSATA2, mAtx

    Nu sunt prea bune de gaming , stiu , dar avand in vedere pc meu actual „imbatranit” si bugetul , eu le consider bune , daca nu sunt compatibile , cu placa de baza sau cv te rog sa imi lasi si un link cate placa de baza care ar fi compatibila cu toate , procesor vad ca e socket 1150 ca si placa cred cai bine ,RAM si video card nu stiu daca sunt compatibile , mersi de ajutor

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      11 august 2014 la ora 09:55

      Sunt ok alese, compatibile, dar incearca totusi sa mai pui cativa lei la placa video. Macar pe R7 250 sa o iei. Te vor ajuta mult mai mult in gaming…iar daca nu e monitor FULL HD… chiar va merge foarte ok sistemul pe noile jocuri.
      PS. vezi ca unele componente sunt doar online de la Altex, va trebui sa le comanzi de pe internet.

      Răspunde
      • Cristian a zis

        11 august 2014 la ora 09:58

        Mersi , vad ca sunt compatibile , nu e problema daca sunt doar online , mersi pentru sfatul placii video , dar 1 intrebare mai am ,sursa? ce necesita acea placa video ? si nvidia geforce 630t si radeon recomandata de tine ? Ce sursa imi trebuie , eu nu prea stiu sursa actuala a pcului si nush cums a ma uit , de desfacut pc si dinastea numa pricep ….Is n00b la chesti de genu , tot ce fac pe pc : gaming , doar ca tre inlocuit sistem , si nu e pericol de ardere sau cv chesti de genu ?

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          11 august 2014 la ora 10:09

          Pericol de ardere nu este, cel mult nu o sa „plece” calcualtorul, dar ar cam trebui sa ai pe RAIL suficienti amperi. Nu e o placa ce consuma mult, dar este bine de stiut cam cati W are. Ai unde sa te uiti, pe garantie ceva, sa il desfaci si sa pozezi partea din lateral cu detaliile tehnice sau macar modelul exact pe Google?

          Răspunde
          • Cristian a zis

            11 august 2014 la ora 10:12

            Rali? amperi ? chineza sunt paralel cu domenile , scz dar nu inteleg cum adica?

  8. Yamasha a zis

    11 august 2014 la ora 10:44

    Ca sa fie mai simplu, incearca sa imi dai modelul sursei pe care o ai in momentul de fata.

    Răspunde
    • Cristian a zis

      11 august 2014 la ora 10:50

      nu prea stiu cum vad sursa aia :)) tre deschis pc /e vreun soft? daca e de deschis pc nu stiu care e sursa de acolo 🙂

      Răspunde
      • Yamasha a zis

        11 august 2014 la ora 10:52

        incearca cu http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/AIDA64-Extreme-Edition.shtml

        Răspunde
        • Cristian a zis

          11 august 2014 la ora 11:03

          uite poze de la aida , daca nu am fotografiat ce trb , imi cer scuze

          Răspunde
          • Yamasha a zis

            12 august 2014 la ora 10:19

            Vă fi dificil sa funcționeze ok, dar merita sa încerci. Dacă nu va trebui să schimbi și sursa. O sursa ok este 100-150lei

  9. Cristian a zis

    12 august 2014 la ora 10:39

    Mersi pentru tot ajutorul , ai putea de pe altex sa imi dai un link cu o sursa sa mearga bine ? fara probleme ? sau cam de cat ar trebui sa fie etc? nu ma prea pricep , ms pt tot ajutorul

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      12 august 2014 la ora 12:54

      Vad ca netul mobil ma trădează. Nu îmi incarca altex. Cum ajung în camera îți las 1 2 modele ok care sa te ajute și la un viitor upgrade… Sa nu stai mereu sa schimbi sursa…
      Am revenit cu sursa. Mergi pe ZALMAN ZM500-LX. Are PFC activ, ai eficienta buna, protectii destule datorita ATX 2.31, alimentare separata in cazul in care vei dori mai tarziu sa faci upgrade la o placa video mai capabila.

      Răspunde
      • Cristian a zis

        12 august 2014 la ora 13:24

        mersi mult de tot ajutorul ,ma bucur ca ai raspuns , acum stiu sigur ca piesele sunt compatibile + stiu ca am nevoie de alta sursa , mersi mult , scuze pentru timpul pierdut cu mn ,oricum mersi inca o data !

        Răspunde
  10. Catalin a zis

    6 septembrie 2014 la ora 00:14

    Am nevoie de ajutor, nu ma pricep la calculatoare… vreau sa ma apuc de youtube dar am nevoie de un calculator bun.Am un buget de 2000-2500RON si ma intrebam daca imi poti spune ce piese sa cumpar.
    Multumesc anticipat!!!

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      6 septembrie 2014 la ora 00:17

      De youtube in ce sens?ai monitor sau ai nevoie si de așa ceva?daca ai monitor, ce rezoluție are?
      Uite AICI un articol cu o configuratie fara monitor de 2500 de lei.

      Răspunde
  11. Emanuel a zis

    10 septembrie 2014 la ora 18:00

    Salut! Uite specificatiile calculatorului meu:
    1.PROCESOER: Intel Celeron 2.80 GHZ
    2.MEMORIE: 1 DE 2GB SI 1 DE 500 MB.
    3.PLACA VIDEO: INTEL 82945G EXPRESS CHIPSET FAMILY
    4:PLACA DE BAZA: Gigabyte 945GZM-S2
    Sa zicem ca as avea cam 600-800 lei pentru un upgrade. As vrea ca sa rulez CAT DE MULTE JOCURI POSIBIL chiar si LA CALITATE MICA, numai sa ruleze APROAPE FARA LAG. Nu vreau sa dau toti bani astia doar pe placa video. Adica eu cred ca as mai putea schimba si alte componente ca sa-mi duc la indeplinire scopul.
    Daca ai niste sfaturi de achizitie te rog ajuta-ma. Multumesc anticipat si scuze pentru greselile gramatcale.

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      10 septembrie 2014 la ora 18:05

      Pai nu prea mai merita sa investesti in el. E normal sa ai ceva lag…
      Recomand provizoriu sa schimbi placa video si sursa, iar peste ceva timp sa mai strangi niste bani si sa schimbi cu un procesor pe socket mai nou, o placa de baza si RAM compatibil.

      Răspunde
  12. PrinGles237 a zis

    1 octombrie 2014 la ora 19:36

    Salut!Ma gandesc sa fac un upgrade la PC!Acum nu sunt sigur daca sa fac un upgrade sau sa il vand si sa fac altul nou din componente…

    Aici sunt specificatiile PC-ului meu :
    -Amd Athlon II X4 640
    -4gb RAM DDR3
    -Amd radeon Hd 6670
    -Gigabyte Technology Co ltd. M68MT – S2P

    As vrea sa imi fac un PC sa duca jocurile din urmatorii 2 ani bine!Aici sunt componentele care le-as vrea.
    Nu m-am decis inca la Placa Video!
    Acum intrebarile sunt :
    Sunt compatibile?Imi puteti recomanda o placa de baza?Exista vreo cale sa aflu sursa fara sa desfac calculatorul(desi nu cred ca e destul de buna)?Daca nu,imi puteti recomanda o sursa?

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      1 octombrie 2014 la ora 23:18

      Salut, se pare ca placa ta de baza nu suporta CPU-ul pe care il vrei din wishlist. Uite aici lista de procesoare suportate: http://www.gigabyte.com.ro/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3726
      Depinde doar de tine daca vrei upgrade sau PC nou. Eu as recomanda chiar si trecerea pe Intel, acum depinde de tine, cat de bine te intelegi cu platforma.

      Răspunde
      • PrinGles237 a zis

        1 octombrie 2014 la ora 23:39

        Multumesc de sfaturi 😉
        Dar mai am o intreabare.Ce placa video sa iau?As vrea sa duc jocurile macar pe Medium-High pana in 2016!

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          2 octombrie 2014 la ora 01:04

          S-ar putea sa fii limitat de procesor. Spune-mi rezolutia monitorului.

          Răspunde
          • PrinGles237 a zis

            2 octombrie 2014 la ora 15:08

            Pai 1920 x 1080

  13. Yamasha a zis

    2 octombrie 2014 la ora 22:18

    Am inteles. Atunci ce buget alocati?
    Avand in vedere sistemul de mai sus, platforma nu prea merge imbunatatita, poate doar pe rand. O placa video care sa duca 2,3 ani… pe high cam greu…
    Adica o sa fie trasa in jos de procesor. De sursa nici nu mai zic… Putem incerca ceva pe tot pe AMD, dar trebuie sa stim la ce ne „inarmam”.

    Răspunde
    • PrinGles237 a zis

      3 octombrie 2014 la ora 17:44

      Pai as avea un buget de vreo 2200-2500 lei!Depinde,as vrea sa le iau de black friday poate mai strang niste bani pana atunci …
      Acum nu vreau sa fac cel mai puternic PC dar macar daca as duce jocurile 2 ani pe medium ar fi foarte bine!

      Este o diferenta mare intre placile aceste doua?As putea sa o iau pe cea mai ieftina si sa mai adaug 200 de lei si sa imi iau un procesor mai bun!

      Placa video Asus NVIDIA GeForce GTX 760 OC DirectCU II, 2048MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port

      Placa Video AMD : Placa video MSI AMD Radeon R9 270 OC Twin Frozr GAMING, 2048MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port, Military Class 4

      Daca as mai adauga 200 de lei eu m-am gandit sa iau urmatorul procesor.Este bun?Pot gasi altul mai bun de banii astia?

      Procesor AMD FX X8 8350, 4000MHz, 16MB, socket AM3+, Box

      Ca sursa trebuia sa aflu ce sursa am eu in PC si dupa sa vad daca cumpar una …
      Si mai sus ati spus ca placa de baza nu suporta CPU-ul,imi puteti recomanda o placa de baza buna,nu foarte scumpa ?

      Si in legatura cu memoria RAM eu am zis sa o iau pe urmatoarea.Pot gasi alta mai buna in pretul ala?

      Memorie Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB), DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
      Si placa asta de baza e buna?
      Placa de baza ASRock 960GM-VGS3 FX, Socket AM3+

      Răspunde
  14. Yamasha a zis

    3 octombrie 2014 la ora 18:54

    Eu zic sa uiti de Black Friday, am urmarit fenomenul si nu a fost nicio reducere la componente PC. Probabil ca vor fi la o tableta, un laptop de generatie mai veche sau un TV. La produsele noi… mai greu!
    Daca exista buget, mergeti pe placa video nVIDIA. Este peste cea AMD ca performanta. O versiune cu racire mult mai buna este asta: Sapphire AMD Radeon R9 270X OC VAPOR-X, 2048MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port, Dual BIOS
    Ca RAM, e cea mai buna alegere, pret mai mic nu prea gasesti.
    In rest, configuratia este ok. Ar mai trebui o sursa buna si… vandut actualul sistem.

    Răspunde
    • PrinGles237 a zis

      3 octombrie 2014 la ora 19:02

      Imi puteti recomanda o sursa buna nu foarte scumpa?

      MULTUMESC ENORM DE MULT P,ENTRU AJUTOR!

      Răspunde
      • Yamasha a zis

        3 octombrie 2014 la ora 19:03

        Pai trebuie sa va hotarati la placa video pe care o alegeti. nVIDIA e mai putin consumatoare de energie, pe cand AMD-ul… mananca mai mult, atat procesor, cat si placa video.

        Răspunde
        • PrinGles237 a zis

          3 octombrie 2014 la ora 19:17

          Pai cred ca am sa merg pe Placa NVIDIA si pe procesorul AMD 8350!

          Apropo,eu am carcasa Delux MT482, Middletower ATX, 450W, Argintiu/Negru.E destul de mare?

          Răspunde
          • Yamasha a zis

            3 octombrie 2014 la ora 20:45

            In specificatii zice asa 180 x 405 x 380(mm) insa nu vad poze cu interiorul ca sa imi dau seama daca este ok. Problema s-ar pune pentru placa video, ea are 30 cm daca tin bine minte. Ar fi bine sa masori si sa vezi exact.
            Ca sursa, iti trebuie ceva puternic. Iti recomand ceva de genul: Cougar SL600, 600W, ATX 2.3, PFC Activ. Sursa aceea deluxe este slaba rau… nu prea ai ce face cu ea.

  15. PrinGles237 a zis

    3 octombrie 2014 la ora 20:49

    Hmm,nu iti pot da reply la post-ul de mai sus!
    Pai si puteti sa imi recomandati si o carcasa?Una pana in 200 lei si sa aiba putin desing pe acolo 😉

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      3 octombrie 2014 la ora 20:57

      Nu se pot da decat 2 sau 3 reply-uri consecutive. Altfel s-ar ingusta comentariul foarte mult.
      Legat de design… fiecare are gusturile lui. Raidmax Super Aeolusu pare interesanta, are ventilatoare ok, locase separat pentru HDD si SSD in cazul in care vei dori sa iti adaugi.
      O sugestie, de ce nu pastrezi RAM-ul actual daca tot e DDR3 si bugetul acela sa-l redistribui catre o configuratie pe Intel. Ma gandesc la un I5 4440. Sau… fan AMD?! 🙂

      Răspunde
      • PrinGles237 a zis

        3 octombrie 2014 la ora 21:02

        Ar fi o idee destul de buna … dar tu te referi sa pastrez cei 4 gb care ii am si sa iau decat o placuta tot cu 4 gb ram?Consideri ca acel procesor este mai bun decat cel AMD ?

        Răspunde
  16. Cornel a zis

    13 octombrie 2014 la ora 17:16

    buna ziua,
    va rog sa-mi spuneti daca sistemul Asus ET2300 All-in-One 23” cu procesor Intel® Core™ i7-3770 3.40GHz, FullHD IPS, Multi-Touch, 8GB, 1TB, nVidia GeForce GT 630M 2GB, Wi-Fi, merita pretul actual,
    ce alternative ati recomanda? Desk top alternativ
    IMac 21,5 App,le Quad Core I5 2.7Ghz/8gb/1tb…..cat de greu este sa te adaptezi la un sistem nou de operare…avantaje, dezavantaje.?.
    sau combinat pentru mobilitate un Lap Top Asus N750JK-T4185D de 17.3 FHD core I7 Haswell…..acopera din „performantele” variantelor propuse anterior?
    cum ati alege? Conditie monitor foarte bun
    Utilizator relativ simplu, editari, programe statistica (SPSS), am nevoie de Java (grafice ), foto, filme, baze de date si …..5-6 ani sa nu ma gandesc la altceva.
    Cu respect, Cornel

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      13 octombrie 2014 la ora 17:59

      Depinde foarte mult de cat de mult te adaptezi la nou. Eu folosesc MAC OS X la munca si acasa Windows. Am mai incercat si Linux, dar ma adaptez repede pentru ca la nivel basic le stiu pe toate.
      Sincer, am spart un monitor de 24′ din cauza MAC OS X-ului la inceput…
      Dar daca te obisnuiesti cu el, chiar il recomand cu placere pentru ca este mult mai stabil fata de un Windows. Nu este atat de flexibil, dar daca ai programele compatibile si pe MAC este perfect.

      Legat de PC vs laptop, e strict problema ta, tu trebuie sa stii cat lucrezi, cat de multa mobilitate ai nevoie.

      Daca ai nevoie de un PC, fa unul pe componente, nu un all in one, daca ai nevoie de un MAC ia un MAC OS X, chiar daca are specificatii mai mici fata de un PC. E o compatibilitate intre componente, driverele sunt mai putine, mai optimizate, air managementul este genial, am desfacut cateva MAC-uri si nu vezi cablu pus aiurea… Oricum, nici el nu este perfect, are si el erorile lui.

      Răspunde
      • Catalin96 a zis

        15 octombrie 2014 la ora 19:32

        Salut!Am inceput sa imi fac un PC pentru Gaming de la 0!Pana acum m-am decis sa cumpar componentele acestea!Imi poti recomanda si mie o sursa,o carcasa sau ce imi mai trebuie?

        Memorie HyperX Fury Black 8GB DDR3 1600 MHz CL10 Dual Channel Kit
        Placa video Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X WITH BOOST 2GB GDDR5 256-bit
        Placa de baza ASRock 980DE3/U3S3
        Procesor AMD Vishera, FX-8350 4.0GHz box
        Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          15 octombrie 2014 la ora 19:39

          Salut, de ce nu incerci si alte magazine online? PcGarage au procesorul redus la 740 pe cand la alt magazin este 680 de lei.
          Pe langa asta, de ce nu alegi platforma Intel? 🙂 Se descurca un pic mai bine in gaming.

          Răspunde
          • Catalin96 a zis

            15 octombrie 2014 la ora 19:48

            Stiam de reducerea de la emag!Probabil o sa iau de pe mai multe site-uri,dar PC-ul nu o sa il cumpar chiar acum si reducerea la emag probabil trece saptamana asta …

            Pai si imi poti recomanda un procesor intel cam la acelasi pret bun pentru gaming ? 🙂

          • Yamasha a zis

            15 octombrie 2014 la ora 19:50

            I5 4440, 4460, ambele sunt ok. Cu precizarea ca cel din urma trebuie sa aiba ultima versiune de BIOS sau… o placa de baza compatibila.

  17. Catalin96 a zis

    15 octombrie 2014 la ora 19:57

    Procesorul i5-4460?
    Nu stiu,parca eu as vrea sa merg pe AMD pentru ca am avut o experienta neplacuta cu un procesor Intel in trecut,dar tu esti expertul :))

    Pai si imi poti recomanda o sursa,o placa de baza si o carcasa de baza compatibila?

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      16 octombrie 2014 la ora 10:41

      Procesor Intel® Core™ i5-4460, 3.2GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box
      Sursa Super Flower SF-550K12XP, 550W, Modulara, PFC Activ
      Placa de Baza Asus H81-PLUS, socket 1150
      Memorie Kingston HyperX FURY Black 8GB (2x4GB), DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V

      La carcasa, depinde de preferintele tale, poti alege cam ce doresti tu. Totul este sa fie bine aerisita si sa poti sa faci airflow decent. RAM-ul ti l-am pus dual channel, e mai ok.

      Răspunde
  18. DaRkWarr1or a zis

    16 octombrie 2014 la ora 21:55

    As vrea sa imi fac un PC nou si vroiam sa iau un FX-8350,dar dupa ce am cautat putin pe google am inteles ca poti sa iei un 8320 mult mai ieftin si cu banii economisiti poti sa iti iei un cooler bun!Sa iau un 8320 si un cooler bun si sa fac OC la 4000 ca la 8350?

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      17 octombrie 2014 la ora 09:49

      Cam asa e, dar tu crezi ca merita? Cat dai pe cooler, dai pe 8350. Ce-i drept, AMD-ul pe procesoarele stock au proaste coolerele.

      Răspunde
      • DaRkWarr1or a zis

        18 octombrie 2014 la ora 10:57

        Pai eu zic ca merita,dar nu prea ma pricep la coolere si nu prea stiu ce sa cumpar…
        Stiti dumneavoastra vreun cooler bun,si sa nu depasesc pretul unui 8350?

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          18 octombrie 2014 la ora 11:04

          Eu zic ca noile procesoare Intel sunt peste cele AMD. Adica pe un Intel il poti tine si cu coolerul stock foarte bine, doar ca are multiplicatorul blocat.
          Cam ce buget ai pentru PC? Ai componente deja cumparate? Sau vechi care pot fi folosite?

          Răspunde
          • DaRkWarr1or a zis

            18 octombrie 2014 la ora 20:31

            Pai vreo 2500-2800 de lei,si calculatorul vechi as dori sa il vand…
            Dar nu stiu,parca ma atrage mai mult AMD,trebuie sa mai cauta putin pe google sa ma decid,dar daca ziceti ca cel Intel este mai bun pentru Gaming o sa merg pe cel Intel …

          • Yamasha a zis

            18 octombrie 2014 la ora 20:32

            Cu tot cu monitor?
            E pacat sa alegi AMD in banii aia. Verifica in testele facute de cei din afara si o sa vezi diferentele.

  19. DaRkWarr1or a zis

    19 octombrie 2014 la ora 14:49

    Fara monitor,monitorul il pastrez pe cel vechi …
    Pai si atunci merg pe cel de mai sus …

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      19 octombrie 2014 la ora 22:34

      Eu ti-am facut un wishlist de 2500 de lei. L-am pus fara hard ca m-am gandit ca ai putea lua un SSD ca sa faci diferenta. Daca nu, e mai mult decat ok un HDD de un 1TB Western Digital. Varianta Blue e decenta.
      Wishlist-ul este ASTA.

      Răspunde
  20. ASDASD a zis

    24 octombrie 2014 la ora 23:40

    Dupa vreo 2 luni in care am cautat pe google foarte mult am decis sa cumpar urmatorul PC!PC-ul va fi utilizat pentru gaming!As vrea sa stiu daca componentele sunt combatibile.Sursa este buna,sa nu ma trezesc cu vreo surpriza,carcasa este destul de mare?

    P.S : Nu,nu trec pe Intel :))

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      25 octombrie 2014 la ora 18:19

      E la limta carcasa. Nu am avut-o, nu stiu cum se comporta…
      Sursa ar trebui sa tina, desi as merge pe Sirtec EP-600 BR.

      Răspunde
      • ASDASD a zis

        25 octombrie 2014 la ora 18:52

        Pai am citit undeva ca pentru Placa video trebuie sa ai macar 700W la sursa…

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          25 octombrie 2014 la ora 18:55

          Da, ai dreptate, 700, 750 W pentru acel AMD. Tot nu vrei sa treci pe nVIDIA?! 🙂
          Consuma 2-300W placile video de top. 🙂

          Răspunde
          • ASDASD a zis

            25 octombrie 2014 la ora 19:25

            Pai da e reducerea prea mare :))

  21. Yamasha a zis

    25 octombrie 2014 la ora 20:44

    Asa este, intre un 770 GTX si Sapphire AMD Radeon R9 280X OC TRI-X, 3072MB, GDDR5, 384bit, HDMI, 2x DVI, 2x mini Display Port raportul calitate pret este mai bun acel AMD.
    Dar atat 280x, cat si procesorul consuma dublu fata de Intel, respectiv nVIDIA. Nu platesti acum, vei plati la curent diferenta 🙂

    Răspunde
    • ASDASD a zis

      25 octombrie 2014 la ora 21:02

      Dar ce componente imi mai trebuie ca sa il termin?Sa fie complet.

      Răspunde
      • Yamasha a zis

        25 octombrie 2014 la ora 21:15

        Iti mai trebuie un HDD si cam atat. Western DIgital blue sunt decente.

        Răspunde
        • ASDASD a zis

          25 octombrie 2014 la ora 21:43

          Pai si placa de sunet sau DVD Writer nu mai trebuie? Nu prea ma pricep la astea 😛

          Răspunde
          • Yamasha a zis

            25 octombrie 2014 la ora 21:45

            placa de sunet e suficienta cea de pe placa de baza, DVD RW in 2014? :O Cine mai foloseste cand stick-urile sunt atat de ieftine si rapide?! 😀

        • ASDASD a zis

          25 octombrie 2014 la ora 21:53

          Si imi poti recomanda o carcasa buna in care sa fiu sigur ca incap componentele si cu un desing placut?Mai am 284 lei buget …

          Răspunde
          • Yamasha a zis

            25 octombrie 2014 la ora 23:58

            Eu zic ca Thermaltake Commander MS-I este suficienta. Pe restul ii cheltuiesti in alta parte… eventual un ventilator… ceva 🙂

  22. Bogdan a zis

    30 octombrie 2014 la ora 23:06

    ce sursa mi-ar trebui pt configuratia asta:Placa de baza ASRock 970 EXTREME4, socket AM3+
    Procesor AMD FX X8 8350, 4000MHz, 16MB, socket AM3+,
    Placa video Sapphire AMD Radeon R9 270X OC VAPOR-X, 4096MB sau Placa video Sapphire AMD Radeon R9 280X OC TRI-X, 3072MB.Multumesc in avans

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      31 octombrie 2014 la ora 00:00

      Minim Sirtec EP-750S, 750W. 280x consuma singura 500-550W… nici nu mai vorbesc de celelalte componente.

      Răspunde
      • Bogdan a zis

        31 octombrie 2014 la ora 17:27

        multumesc pt raspuns.Ma gandeam daca imi poti da o configuratie asemanatoare dar pt sursa ce o am adica de 550 w si pe intel sa fie dar sa aiba performante apropiate cu configuratia de mai sus

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          31 octombrie 2014 la ora 20:19

          Spune-mi ce buget ai si care sunt componentele pe care le recuperezi. Sursa, hard? Te gandesti la un SSD?

          Răspunde
          • Bogdan a zis

            1 noiembrie 2014 la ora 17:26

            sursa abia am luat-o e un inter tech energon cum am zis de 550w hardul nu l-as schimba pt ca sunt multumit de el si ram-ii sunt noi 8gb nu mai stiu exact ce marca cred ca kingston . bugetul ar fi cam pana in 1500 lei si la ssd nu m-am gandit.ssd pentru ce ar fi mai bun pt windows sau pt jocuri sa le instalez pe el.Inca o data multumesc pt raspunsul rapid

  23. Yamasha a zis

    1 noiembrie 2014 la ora 22:36

    Sa inteleg ca mai ai nevoie doar de procesor, placa de baza si placa video, da? In 1500 de lei?
    Gresesc?

    Răspunde
  24. Bogdan a zis

    11 noiembrie 2014 la ora 12:22

    merita sa pun in crossfire 2 placi din acestea
    Placa video Sapphire AMD Radeon R7 250X Vapor-X, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E.Care ar fi placa video corespondenta performantei in crossfire a doua din aceste placi?Multumesc in avans

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      11 noiembrie 2014 la ora 12:38

      Nu are sens. Sunt low buget, in plus, vor da erori in crossfire+ ca iti trebuie placa de baza care sa stie acest lucru, chiar si sursa ok. Cat 2 R7250x ai atat pe AMD, cat si pe nVIDIA. Ce configuratie ai in momentul de fata?

      Răspunde
      • Bogdan a zis

        12 noiembrie 2014 la ora 13:43

        Am aceasta placa video procesorul este amd athlon II x3 455 3.3 ghz,8192MB RAM,placa de baza ECS A780LM-M2.Placa de baza stiu ca nu e extraordinara si nici nu e cababila de crossfire ma gandeam la aceasta Placa de baza ASRock 970 EXTREME4, socket AM3+ pe care as face crossfire-ul si ma intrebam daca performanta in crossfire la aceste 2 placi video se poate compara cu o placa video de gaming in jur de 1000-1200lei.Daca nu vad ca te pricepi mult mai bine ca mine imi poti recomanda o configuratie de pc pe care as putea face videouri pt youtube?Iti multumesc

        Răspunde
        • Yamasha a zis

          12 noiembrie 2014 la ora 13:51

          Tu vrei sa faci editare video? Cam ce programe vrei sa folosesti?!
          Pe editare trebuie sa mizezi foarte mult pe CPU, nu pe video. Eu randez la munca, fara layere, fara nimic, cu o placa video integrata, de pe procesor.

          Răspunde
          • Bogdan a zis

            14 noiembrie 2014 la ora 14:36

            cred ca m-am exprimat gresit.Ma refeream la walktrough-uri de jocuri sau let’s play video de acest gen si de aceea ma gandeam daca imi poti recomanda o configuratie de pc pana in 1500-1800 lei.

  25. Marian a zis

    12 noiembrie 2014 la ora 11:05

    Buna ziua!vreau sa imi fac un pc de la 0 pt gaming in generel.uitati ce am ales:
    -placa video Gigabyte nVidia GT 730,2048Mb,DDR3,128bit,Hdmi,dvi,vga
    -placa de baza Gigabyte Z97-HD3,socket 1150
    (Am vzt ca are wlan integrat si audio mai trebuie si placa audio sau wlan?)
    -procesor Intel core i3-4360,3,7Ghz,haswell,4MB,socket 1150
    -memorie ram Kingston 4GB,DDR3,1333MHz,Non ECC,CL9,1,5V,Low profil (voi mai adauga unul de 4GB mai incolo)
    -carcasa Segotep PS-111D-500,ATX mid tower,sursa 500w
    Acestea au compatibilitate intre ele ma refer la placa de baza ,si intrebarea ei de mai sus,placa video e buna pt gaming si se potriveste cu celelalte?,procesor este bun si compatibil? Eu as vrea sa ma joc cel mai mult pe el (pc) watch dogs,gta 4,Euro Truck Simulator 2,OMSI bus simulator si altele de genu!
    Pai bugetul total pt toate astea ar fii 1500 lei oricum ce am zis mai sus face 1600 si cave merge si asa dar as vrea calculatorul sa fie mai mult de gaming ce imi recomendati?
    La monitor mai greu am unul fara tub dar nush ce rezolutie are oricum o sa il schimb,achizitia e cum sar zice rezervat anu viitor adica inca nu am toti bani necesari inca.
    As vrea sa joc ceva gen watch dogs,gta 4,minecraft deci mai mult de gaming deci si stemul ales de mine nu este bun?ce schimbari ar trebuii facute?

    Răspunde
    • Yamasha a zis

      12 noiembrie 2014 la ora 16:05

      Placa de baza este prea scumpa, pune placa Asus H81M-K. Ea are placa de retea gigabit, are placa audio ok.
      Procesorul este foarte ok, la carcasa nu prea merge cu sursa aceea, ia-le separat. O sursa decenta este: Inter-Tech Energon 550W.
      RAM e ok, restul bagi in placa video, oricum nu merita 730-ul acela pentru ca este aproape la fel cu cea integrata. Mai bine mai adaugi ceva si iei macar un R7 pe GDDR5.

      Răspunde
Comentarii mai noi »

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2025 ·